TISDAG 17 AUGUSTI

Stor polisinsats efter biljakt med skottlossning

Den utbrända bil som i morse hittades nordväst om Smålandsstenar var den bil som var inblandad vid beskjutningen av en polisbil i natt vid tretiden. I morse sökte cirka 70 poliser efter gärningsmännen, bland annat med helikopeter och bilar.Vi får en direktrapport från polisen.

Både israeliska och palestinska myndigheter fördömer bilderna av förnedrade palestinska fångar som en före detta israelisk soldat lagt ut på facebook. Vi får en rapport från Christer Fridén, Sveriges radios korrespondent i Jerusalem.

I Sverige står två fotbollspelare på elitnivå anklagade för att ha köpt sex av prostituerade och ytterligare tolv män är inblandade i härvan. Vi pratar med Jari Kuosmanen, prostitutionsforskare på Göteborgs Universitet om vad som kan ligga bakom.

Dessutom: Det är 114 år sedan första människan dog i en bilolycka. När blir den sista? Öringar har faktiskt olika personligheter - forskare från Göteborgs universitet berättar mer. Motivlackade lastbilar är inte bara för utsmyckning. Vi pratar med entusiast. Darin är dagens gäst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista