Louise Boije af Gennäs kommer i september med en ny bok, "Högre än alla himlar". Foto: Marc Femenia / Scanpix
Dagens gäst

Louise Boije af Gennäs - om människors lika värde

På 90-talet spottade Louise Boije af Gennäs ur sig romaner. Men sedan blev det tyst. Efter elva år är hon nu dubbelaktuell med romanen  "Högre än alla himlar" och pjäsen "Kvinna klädd i solen" på Stockholms Stadsteater.

På tisdagen var Louise Boije af Gennäs gäst hos Lotta Bromé i P4 Extra och kommenterade bland annat Sverigedmokraternas uttåg ur Storkyrkan på eftermiddagen.

Underhåller och provocerar

Louise Boije af Gennäs har kallats både manshatare och klassförrädare. Louise Boije af Gennäs har underhållit och provocerat.

-Jag brukar säga till ungarna att det inte är så kul att vara kändis, säger Louise Boije af Gennäs till Lotta Bromé när hon är dagens gäst i P4 Extra.

Hon har skrivit allt från manus i tv-såpor som "Rederiet" och "Storstad", till pjäser och tjocka romaner.

-Det klart att det är kul att få uppmärksamhet för det man gör, men det är inte odelat possitivt att stå i rampljuset, säger Louise Boije af Gennäs till Lotta Bromé.

Kommenterar SD:s uttåg ur Storkyrkan

På tisdagen lämnade partiet Sverigedemokraterna Storkyrkan vid riksmötets öppnande i protest. Mitt under den predikan som hölls av biskopen i Stockholms stift, Eva Brunner, reste sig Sverigedemokraternas riksdagsledamöter och lämnade Storkyrkan.

-Jag kan inte sluta tjata om det här med Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson. Jag tycker att det är så anmärkningsvärt att man i dag 2010 kan tåga ut ur riksdagen när någon talar om människors lika värde. Det är inte klokt, kommenterar författaren Louise Boije af Gennäs i P4 Extra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".