Nyheter

21-åring sände sitt självmord direkt på nätet

I direktsändning på Internet tog 21-åringen livet av sig - innan dess hade han hetsats av andra nätanvändare att genomföra självmordet. En person skrev bland annat:

"Du kommer aldrig att våga du är för feg".

Det hela inträffade i Södertälje på måndagen och av allt att döma är det första gången i Sverige som någon begår självmord på det här viset.

Diskuterade självmordsplanerna på nätet

Kvart över 11 på förmiddagen på måndagen startade den 21-årige mannen en informationstråd på internetsajten Flashback. Där skrev han att han skulle ta livet av sig. Den unge mannen diskuterade en stund via olika inlägg med andra på nätet om det planerade självmordet.

Självmordet sändes live via en webbkamera

När ett flertal användare på sidan hade uppmärksammat 21-åringens självmordsplaner la han upp en länk till en webbkamera som tog bilder av förloppet varannan sekund.

Polisen larmades för sent

Vid 13.05 skrev han sitt sista inlägg. 14.05 då polisen tog sig in i lägenheten var han redan död.

Inspektör Lotta Thyni på Södertäljepolisen berättar för P4 Extras reporter om hur de tog emot larmet.

Enligt polisen var det flera som hörde av sig och uppmärksammade de om vad som var på väg att ske. Men när en räddningsinsats kom till platsen var det redan för sent och 21-åringen gick inte att rädda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".