1 av 3
Intervju med skådespelaren Bill Skarsgård om nya filmen "Himlen är oskyldigt blå". Foto: Henrik Montgomery / Scanpix
2 av 3
Bill Skarsgård. Foto: Henrik Sandberg / Scanpix
3 av 3
Bill Skarsgård tillsammans med regissören Hannes Holm i en intervju om den nya filmen "Himlen är oskyldigt blå"
Dagens gäst

"Jag vill bli sedd som Bill - inte brorsan Skarsgård"

För drygt ett år sedan tog Bill Skarsgård studenten. Nu syns den unga skådespelaren i den ena biofilmen efter den andra.

På fredagen är det premiär för "Himlen är oskyldigt blå" - i regi av Hannes Holm.

I P4 Extra med Lotta Bromé berättar Bill Skarsgård om hur det var att växa upp i mitten av en framgångsrik syskonskara på sju.

-Jag har nog fått en roll som är lite som den äldsta av de yngre, mina äldre bröder var liksom för gamla för att jävlas med mig, berättar Bill Skarsgård.

Läste natur på gymnasiet

Bill Skarsgårds pappa Stellan Skarsgård och storebröderna Alexander och Gustaf Skarsgård är alla kända skådespelare. Och det har inte alltid varit en självklarhet för Bill att välja skådespelaryrket själv.

-Jag läste det naturvetenskapliga programmet på gymnasiet för att jag inte visste säkert vad jag ville bli, men sedan fick jag jobb inom skådespeleri och då fick jag känslan för att det var det här jag verkligen ville göra, säger Bill Skarsgård till Lotta Bromé i P4 Extra.

Förväntningarna från familjen

Bill Skarsgård är en av sju syskon i familjen Skarsgård.

-Jag vill inte överbevisa mig själv för att jag jämförs med mina släktningar och min familj, jag vill bli sedd som Bill Skarsgård och inte bara som brorsan eller sonen, berättar Bill Skarsgård som är en av sju syskon i familjen Skarsgård.

"Himlen är oskyldigt blå"

I filmen "Himlen är oskyldigt blå" spelar Bill Skarsgård tonåringen Martin som lämnar staden för ett sommarjobb i skärgården. Där får han en speciell relation med chefen som sedan visar sig vara knarkkung.

Filmen är baserad på den sanna berättelsen om när den så kallade Sandhamnsligan sprängdes 1975.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".