Artisten och mångsysslaren Per "Plura" Jonsson. Foto: Niklas Larsson / SCANPIX
Dagens gäst

Plura Jonsson överklagar kokaindomen

Plura överklagar "Jag tycker att det är en hård dom för en sån skitsak"
3:21 min

Sångaren och musikern Plura Jonsson kommer att överklaga domen om narkotikabrott. Det berättade han i en intervju med Lotta Bromé i P4 Extra.

I mars tidigare i år greps Plura Jonsson på Avenyn i Göteborg med 3,36 gram kokain på sig.

Domen i september blev tre månaders fotboja eftersom Plura inte är straffad förut. Nu har Plura bestämt sig för att överklaga och i P4 Extra berättar han varför.

-Jag tycker det är en hård dom för en sådan skitsak och det är en medborgelig rättighet att man kan göra en sådan sak som att överklaga en dom, säger Plura till Lotta Bromé.

Textförfattaren och musikern Plura Jonsson från Eldkvarn är en av Sveriges främsta rocklyriker. På måndagen var Plura Jonnson dagens gäst i P4 Extra.

Överklagar kokaindomen

I mars tidigare i år greps Plura Jonsson på Avenyn i Göteborg med 3,36 gram kokain.

Domen i september blev tre månaders fotboja eftersom Plura inte är straffad förut. Nu har Plura bestämt sig för att överklaga och i P4 Extra berättar han varför.

-Jag tycker det är en hård dom för en sådan skitsak och det är en medborgelig rättighet att man kan göra en sådan sak som att överklaga en dom.

Plura Jonsson har kallat händelsen för en ren fyllegrej och ångrar händelsen. På frågan från Lotta Bromé om ha i efterhand tycker att det var värt det svarar Plura:

-Jag hann ju knappt prova det och hade knappt någon glädje av det eftersom jag greps bara en timme efter att jag hade köpt det, säger musikern om händelsen till Lotta Bromé.

Uppföljning på Mauro och Plura i köket

I vår kan det eventuellt bli en uppföljning på matlagningsprogrammet Plura och Mauros kök, men det blir svårt att ersätta Mauro säger Plura.

-Ingen i hela Sverige är som han, säger Plura om kollegan Mauro Scocco som ofta ses vid sångaren sida inte bara i arbetet utan också är en av Pluras goda vänner.

Tv-aktuell i höst och vinter

Under hösten 2010 är Plura Jonsson också högaktuell i programmet "Så mycket bättre" i TV 4.

Plura medverkar i programmet tillsammans med artisterna Lasse Berghagen, Lill-Babs, Petter, Thomas Di Leva," September" och Christer Sandelin.

En ny Eldkvarnplatta är också nyligen släppt i handeln. Det är den tredje av Eldkvarns mässor i Annedalskyrkan i Göteborg som nu kommer på skiva med namnet "Kärlekens väg".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".