Gudrun Schyman. Foto: Lars Pehrson / Scanpix
Nyheter

Schyman fastnade 12 timmar på tåg i snökaoset

3:46 min

Tågproblemen fortsatte på onsdagen. Knappt hade man lyckats laga kontaktledningen i Östergötland som skapade kaos under gårdagen innan ytterligare ett X2000 tåg fick evakueras på förmiddagen.

På ett av tågen som gick från Malmö mot Stockholm satt bland andra Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt Initiativ.

"Dåligt för miljön"

Gudrun Schyman satt fast i tolv timmar på tåget mellan Malmö och Stockholm.

-För att hinna med nu om man vill komma fram i tid får man ju åka dagen före, säger Gudrun Schyman till Lotta Bromé i P4 Extra.

Till P4 Extra säger partiledaren också att det speciellt ur miljösynpunkt är riktigt dåligt att järnvägstrafiken inte fungerar.

-Det går ju i dagsläget mycket snabbare och det är billigare att åka med flyget istället för med tåg, vilket är riktigt dåligt ur miljösynpunkt, säger Gudrun Schyman i P4 Extra.

Tågen gick trots nedrasade kraftledningar

Trots en nedriven kontaktledningen på tisdagen släpptes flera tåg iväg.

Den här gången stoppade tågen mellan Nässjö och Tranås. Orsaken tros vara ett motorfel. Dessutom stoppades flera tåg av ett växelfel.

Allt det här gör att många tåg fortfarande dras med förseningar under dagen. En del avgångar har ställts in helt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista