1 av 2
Magnus Carlson Weeping Willows sångare. Foto: Christine Ohlsson / Scanpix
2 av 2
Magnus Carlson och Lotta Bromé Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Dagens gäst

Weeping Willows: Magnus Carlson hintar om come back för Sveriges sorgligaste band

"Det blir nog en ny skiva nästa år"
18 min

- Man vet aldrig när en spelning är den sista, säger Magnus Carlsson sångare i Weeping Willows. Men när sändningen är över avslöjar han att det finns hoppfulla planer för bandets framtid.

Brustna hjärtan, olycklig kärlek, separationer och svek. Det handlar om Sveriges kanske sorgligaste band - Weeping Willows.

- Vi har funnits i 10 000 år säger sångaren Magnus Carlson i P4 Extra, som sedan starten 1995 har spelat för tusentals fans.

Men det var ett bra tag sedan de släppte något nytt. Senaste plattan kom 2007 och sedan dess har bandet haft världens längsta pause.

Men det kan det snart vara slut med.

Från bartender till Sveriges bästa sångare

En gång i tiden Magnus Carlson bartender och sjöng covers på restaurang Kvarnen i Stockholm. Där blev han upptäckt av som då spelade i bandet Apache. De båda musikerna gillade varandra och slog sig ihop och började spela coverlåtar och bytte namn från Apache till Weeping Willows.

I P4 Extra berättar Magnus Carlson om den stora närvaron av musik i hans liv.

-Jag gillar den sociala funktionen med musik. Jag gillar att vara dj och jag gillar att driva klubbar. Musik har alltid varit ett sätt för mig att umgås.

Mognare med åren

Magnus Carlson slog sedan igenom stort med bandet Weeping Willows och har gett ut en rad skivor. Men det är först på senare år som han känner att han lärt sig ta kritik ordentligt.

-I början lusläste man precis allting och kunde bli jättesårad, men nu har jag lite mognare inställning och tänker att det är ändå folks omdöme som står i recensionerna.

Magnus Carlson har också hunnit med två soloalbum och samarbeten med både svenska och utländska artister.

Nyligen kom jazzskiva nummer två tillsammans med .

Weeping Willows på is

När Magnus Carlson spelade med Weeping Willows på Mosebacke tidigare i somras ryktades det om att det skulle bli bandets sista spelning någonsin. Men sångaren vill varken dementera eller bekräfta ryktet.

- Vi är alla människor och vi kan dö så man vet aldrig när en spelning är den sista. Vårt band har ju funnits i 10 000 år och nu har vi åtminstone en spelning inbokad i Stockholm den 19 december.

Planer på ny skiva i nästa år

Målet med Weeping Willows var från början att vara Sveriges mest sorgliga band. Och nu är det inte omöjligt att bandet återförenas om inte allt för länge.

Innan Magnus Carlson lämnar studion efter intervjun säger han till Lotta Bromé att det mycket väl kan bli en ny skiva med Weeping Willows.

- Ja men jo, men det börjar kanske bli dags för Weeping Willows att komma igen. Nästa år ska vi försöka spela in en ny skiva.

Magnus Carlson

Magnus Carlson är känd både som soloartist, från bandet Weeping Willows och som Sveriges bäste sångare.

Dessutom gör han en hel del musikaliska utflykter åt olika håll. Nu är han till exempel aktuell med sin andra jazzplatta med Magnus Carlson and The Moon Ray Quintet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".