Dagens krumelur

Ingalill 92 - en hejare på surfplattan

3:23 min

Teknikutvecklingen går i rekordfart och det är framförallt de yngre som hänger på och lär sig använda den nya tekniken. Skulle man kunna tro... men så finns det de som inte låter åldern stå i vägen.

Ingalill Dahlström i Norrköping är 92 år och använder sin surfplatta för fullt. Och hon fick den redan i våras, ett halvt år innan den lanserades i Sverige.

Ipad, ipod och smart-phones med touch-screen. Det gäller att hänga med i svängarna när det ständigt dyker upp nya prylar på marknaden.

I Norrköping bor Ingalill som är 92 år gammal och en av de tidigare ägarna till en surfplatta i Sverige.

När dottersonen kom hem från en resa i USA hade han en present med sig till Ingalill som skulle komma att bli väl uppskattad.

-Allihop i släkten håller på med datorer, men jag kunde ingenting från början, säger Ingalill till Lotta Bromé.

Surfplattan använder hon nu flitigt dagligen.

-Den ser ut lite som en litet paket, eller ett A4-ark och det är faktiskt enklare att använda den än en vanlig dator.

Har över 40 program

Ingalill berättar att hon använder olika program som hon har laddat ner till surfplattan. Hon använder både Facebook och SVT Play, men mest av allt gillar hon att spela spel som schack och piano.

Hon vill gärna uppmana andra i hennes egen ålder att försöka sig på och prova den nya tekniken.

-Det är inte svårt och har man bara någon som kan hjälpa så tycker jag att man åtminstone ska försöka. Det är ett väldigt bra sällskap det här, speciellt för de som kanske är ensamma säger Ingalill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista