Julian Assange utanför rätten i London. Foto: Alastair Grant/Scanpix
Nyheter

Alhem vittnar mot Julian Assange

Sven-Erik Alhem: "Jag är inte ett dugg rädd"
3:32 min

På måndagen är Wikileaksgrundaren Julian Assange åter i rättssalen. En av dem som är kallad som vittnen är förre överåklagare Sven-Erik Alhem.

-Min uppgift är ingalunda att vara något köpt lakejvittne åt Julian Assange vill jag betona, säger Sven-Erik Alhem till Lotta Bromé i P4 Extra.

I detta nu sitter Wikileaks grundare, Julian Assange i domstol i London. Där ska rätten besluta om Assange ska utlämnas till Sverige.

Julian Assange är misstänkt för sexbrott mot två kvinnor sommaren 2010.

En av dem som är kallad som vittnen är förre överåklagare Sven-Erik Alhem. Alhem är kallad av Assanges brittiska försvarare.

-Jag är inte ett dugg rädd, jag sitter säkert på min pinnstol, jag tål orkanstyrka, säger Sven-Erik Alhem till Lotta Bromé i P4 Extra.

Bakgrund

Julian Assange fruktar att Sverige ska lämna honom vidare till USA och att han där riskerar dödsstraff för att han avslöjat amerikanska diplomatiska hemligheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".