Genrebild.
Nyheter

Lockades med modelljobb - ströps till döds

"Han skrev att han hade en klädbutik"
4:03 min

Den 37-årige mannen lockade till sig den 17-åriga flickan från Sölvesborg genom att erbjuda modelljobb för ett klädföretag som inte existerade. Ett år senare ströp han flickan och lämnade henne död i skogen.  Nu åtalas han för mord och brott mot griftefriden.

Tog kontakt på Facebook

Mannen fick först kontakt med 17-åringen genom Facebook i oktober 2009, där han berättade att han hade en klädbutik på internet och att hon skulle få vara modell för den.

-Det stämmer inte alls, säger åklagare Yvonne Rudinsson till P4 Extra.

Kontakten fortsatte via telefon och internet fram till augusti 2010 då 37-åringen enligt åtalet ska ha strypt 17-åringen i sin lägenhet i Växjö.

"Jag har dödat någon"

Efter att ha kört flickans kropp och lämnat den i skogen, ringde han sin syster. han ska då ha berättat för systern att han dödat en person. Systerns sambo hör samtalet och kontaktar polisen. Några timmar senare grips 37-åringen. Kort därefter hittas 17-åringen död i skogen.

Åtalas även för våldtäkt mot barn

Mannen åtalas också  för en våldtäkt mot barn som ska ha skett på en camping 2007. Offret i det fallet fick polisen kontakt med genom att hon kontaktade media då hon läste om mordet på 17-åringen och kände igen den misstänkte.

Vanligt med fula fiskar på nätet

Den kände fotografen Bingo Rimér tror att det här problemet är ganska vanligt. Han uppmanar människor med modelldrömmar att kontakta etablerade fotografer.

- De här fula fiskarna tillhör inte branschen, men jag tror att det förekommer mycket på nätet att äldre män försöker locka med modellkontrakt och så vidare, säger Bingo Rimér till Lotta Bromé i P4 Extra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".