1 av 2
Ronny Larsson med en av sina favoriter - "Andra Chansen- Loreen" på Melodifestivalen i Göteborg. Foto: QX/Schlagerbloggen
2 av 2
Diggi-Loo Digge-Ley! Ronny Larsson mellan två schlagerdivor, Babsan och Richard Herrey på Melodifestivalen i Göteborg. Foto: QX/Schlagerbloggen
Ronny Larssons blogg om Melodifestivalen

Babsan höjde stämningen på efterfesten

Trots en sjundeplats i Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg var schlagerdrottningens främsta förespråkare av glitter och glamour - Babsan - en riktig stämningshöjare.

Men vart tog Brolle vägen? Och med vem försvann Sanna Nielsen när ljuset tändes?

Ronny Larssons blogg om Melodifestivalen

Snålt på skaldjursfesten

Den klassiska skaldjurfesten i Göteborg var i år en snål historia och man fick först slåss om humrar och räkor och sedan ändå äta sig mätt på bröd. Inte vad en kräsen schlagerminglare är van vid.

Babsan en riktig stämningshöjare

Men en eloge till Babsan i alla fall som gjorde vad ingen annan artist tidigare gjort, och reste sig upp och skålade för tillställningen. Fint!

På efterfesten var Babsan, trots en sjundeplats, på fint humör och kramades med alltifrån Sanna Nielsen till Richard Herrey.

Sanna kvar till lyset tändes

En annan som var på bra humör var såklart Sanna Nielsen som var kvar på festen med sin sambo till lyset tändes och musiken stängde av. Sen skred paret in i hissen och styrde kosan mot rummet.

Walz letade efter efterfesten

Femteplatsaren Christian Walz såg skönt avslappnad ut trots uteblivet fortsatt tävlande. Han letade efterfest med en samling journalister och dansare efter festens slut.

Brolle gasade på med bubbel

Minst synlig på efterfesten var nästan Brolle, som kom, sjöng Helan går, drack champagne och blev väldigt i gasen och rumlade snabbt vidare i natten med sitt sällskap.

Nästa vecka ses vi i Linköping!

Ronny Larsson

Är du också en riktig melodifestivalnörd kan du läsa mer om schlager, Melodifestivalen och Eurovision Song Contest på Ronny Larssons andra bloggar. 

Läs mer om: "Idoltävlingar and everything else that is a little bit schlager".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".