ROXETTE GÄSTAR P4 EXTRA

Roxettes comeback - ett mirakel

1:11 min

-Inom mig visste jag, men det har varit en hård kamp, berättar Marie Fredriksson i en exklusiv radiointervju tillsammans med Per Gessle för Lotta Bromé i P4 Extra.

Exklusiv intervju med Roxette i P4 Extra

Intervjun i P4 Extra är Roxettes enda radiointervju inför världsturnen.

Det var en glad, avslappnad och inte minst rutinerad duo som besökte Lotta Bromé i radiostudion för att spela in intervjun.

Roxettes världsturné - ingen comeback utan ett mirakel

Men det har funnits stunder då duon inte vågat se lika ljust på framtiden. När Marie var som sjukast i cancern låg planerna på en framtida återförening långt borta.

-Jag trodde aldrig jag skulle turnera igen, berättar Marie Fredriksson i intervjun med Lotta Bromé.

Det var först under Per Gessles europaturné på en spelning i Amsterdam 2009 som gruppen vågade hoppas på en återförening avslöjar de i P4 Extra.

Per Gessle såg det i Maries blick

-Marie kom upp på scen och vi gjorde "The look" och "It must have been love" tillsammans. Det gensvar Marie fick har jag aldrig varit med om, och då såg jag i Maries blick att det är där hon hör hemma säger Per Gessle.

-Från den sekunden så kanske det blir ett mirakel tänkte jag, fortsätter Per Gessle.

Marie visste inom sig att hon skulle besegra cancern

I dag är Marie Fredriksson fri från cancern. I intervjun med Lotta Bromé avslöjar Marie att hon aldrig tvivlade på att hon skulle besegra cancern.

-Trots att läkarna sa att jag bara hade ett halvår kvar att leva visste jag inom mig att jag skulle fixa det, berättar Marie.

Gessles rädsla för att missta Marie

Per Gessle medger att det fanns stunder när han var rädd att mista Marie.

-Det finns ju krafter som kan ta kål på den starkaste människa säger han i intervjun.

Per och Marie beskriver den nya världsturnén som en klassisk Roxetteturné.

-Vi vill ge publiken en klassisk Roxetteplatta, något som kunde vara en uppföljare till "Look Sharp" eller "Joyride" avslöjar Per Gessle.

Marie och Per vill utveckla sitt egna sound

-Vissa kritiker tycker förståss att det är lite tråligt, men vi har varit borta så länge så vi vill utnyttja vårt eget sound och utveckla det fortsätter Per Gessle.

Fråga

Mera Roxette

Intervju med Per Gessle 6/5 - 2009

Cirkeln är sluten. 2009 gästade Per Gessel Lotta Bromé och berättade om den kommande återföreningen. Då sa han bland annat att en helt ny platta skulle vara ett stort steg men att ingenting är omöjligt.

-Jag kör gärna några varv till med Roxette, sa Per Gessle till Lotta Bromé i P4 Extra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista