Josefin Glenmark föddes 1974, samma år som hennes föräldrar och kusiner, Glenmarks tävlade i Melodifestivalen för andra gången. Foto: Ceen Wahren
Dagens gäst

Josefin Glenmark - dagens gäst

13 min

Sångerskan Josefin Glenmark som gästar P4 Extra i dag har jagat lycka och berömmelse i drömmarnas stad.

Dagens gäst

Josefin Glenmark åkte till Los Angeles, pluggade teater och jobbade på en Hollywoodkrog tills hon en vacker dag stötte ihop med några hotshots i musikbranschen - som sa till henne att åka hem till Sverige.

Här hemma i Sverige gick Josefin Glenmarks dröm äntligen i uppfyllelse  - för några veckor sedan släpptes debutskivan "Better days".

Bakgrund

Dagens gäst föddes 1974, samma år som hennes föräldrar och kusiner, det vill säga Glenmarks tävlade i Melodifestivalen för andra gången och gjorde en folkparksturné. Föräldrarna tog bara en liten paus för själva barnafödandet.

Med tanke på att mamma Ann-Louise Hanson ställt upp i tävlingen totalt 13 gånger och att pappa Bruno Glenmark är en legendarisk låtskrivare och kompositörkan man väl säga att Josefin Glenmark har fått musiken med modersmjölken.

I dagarna är Josefin aktuell med sin debutskivan "Better days".

Josefin Glenmark

Josefin Glenmark

#link=249890#

#link=249888#

#link=249889#

#link=249887#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista