William och Kate

Prinsens brudgumstårta i choklad - forslas i delar från Manchester

"Dianas ring för stor för Kate?"
4:28 min

Kate Middleton kommer bära prinsessan Dianas ring. Men kommer den att passa? Camilla Coats Carr har koll på det senaste om prinsbröllopet i Storbritannien.

Temperaturen stiger i den engelska bröllopsyran, berättar redaktionens bröllopsexpert Camilla Coats Carr från Teddington för Lotta Bromé i P4 Extra. Och varenda detalj ses över.

- Tydligen har de tagit reda på vad varenda en av gästerna som ska åka vagn efter bröllopet väger, för att kunna justera skruvarna så att det blir minsta möjliga gungning i ekipagen.

Säkerhetspådrag kring tårta

Bruden och brudgummen ska ha varsin tårta och prinsens består, enligt Camilla Coats Carr, av choklad, kex och lite alkohol. Den transporteras i delar i olika fordon från Manchester där den ska bakas under strikt övervakning.

- Bagaren har sagt att han tänker sova utanför kylrummet så han är säker på att ingen tillsätter något olämpligt.

Brudens tårta ska enligt uppgift vara vit, med frukt och brudparets monogram ovanpå.

Kate får Dianas ring

Kate Middleton kommer också att få bära prinsessan Dianas ring berättar Camilla Coats Carr för lyssnarna och Lotta Bromé i P4 Extra. Men kommer den att passa? Det ryktas om att ringen är för stor.

- Det är det allra finaste minnet prins William har av sin mamma som han kommer ge henne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".