Foto: Jurek Holzer/SvD/Scanpix.

Knattelag avstängt efter föräldraattack

Bujar: "Dom jagade mig"
3:56 min

Ett fotbollslag med åttaåriga pojkar har stängts från sin serie för resten av säsongen, efter att ett par föräldrar utsatt en sextonårig domare för hot. När Bujar Fetiu, som tränar ungdomsdomaren, gick in för att stoppa bråket gav sig föräldrarna på honom istället, med fysiskt våld.

Det är klubben som arrangerar knatteserien som bestämt att laget ska stängas av. Bujar Fetiu från Malmö fotbollsdomarklubb berättar att han aldrig varit med om något liknande.

- Det är klart att man som domare måste kunna tåla verbala påhopp ibland. Men att attackera domare fysiskt, det är att gå över gränsen, säger han.

Barnen drabbas

Han beklagar att det är barnen som får ta smällen för att föräldrarna har betett sig illa.

- Det är synd, men tyvärr är det ofta så det är i samhället i stort. Se bara på barnfattigdomen, det är ju också föräldrarnas ansvar, säger Bujar Fetiu.

Klubben hävdar annan bild

Sportchefen i klubben håller inte med om domarens bild. När incidenten blivit känt kallade klubben till möte med de aktuella föräldrarna och informerade om att deras beteende varit oacceptabelt.

- Men det som hänt har inte riktigt varit så enkelt som det tagits upp i media. Det har visat sig att domaren också har uppviglat till situationen, säger sportchefen till P4 Extra.

Hätsk stämning

Enligt sportchefen ska domaren ha riktat svordomar på sitt hemspråk mot föräldrarna, vilket ska ha bidragit till den hätska stämningen.

- Vi vill absolut inte försvara föräldrarna, men domaren gynnade inte situationen, säger han.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".