Lurad på skrotpengarna

2:48 min

Enligt tidningsannonsen skulle Annika Karlsson från Rönneshytta utanför Askersund få 1,50 per kilo skrot, ett bra pris som hon nappade på. Men trots att männen kom och hämtade skrotet fick hon aldrig några pengar.

I början tyckte hon att det var konstigt att priset kunde vara så bra, men mannen som svarade i telefon var trevlig och trovärdig och försäkrade att hon skulle få de pengarna.

- Några dagar senare kom det en öppen lastbil som de hyrt för att hämta mitt skrot. Det var också märkligt, där kunde ju inget mindre skrot ligga. Sen kom en vit van och två män kom ut och började plocka på sig allt av värde. Särskilt det som var av koppar, det får de ju 41 kronor kilot för, berättar Annika Karlsson.

De skulle komma tillbaka

Männen tog inte med sig allt skrot, vilket gjorde Annika än mer fundersam.

- Jag frågade honom om han stod fast vid priset, och det sa han att han skulle göra. Han hävdade att de skulle komma dagen efter och hämta resten av skrotet. Men så blev det inte.

Framför allt arg

Annika fick aldrig några pengar.

- Jag är mest arg. Det här får gå ut som en varning till andra som kan hamna i samma situation.

Tidningsannonsen är borttagen. P4 Extra har försökt nå företaget som finns registrerat bakom annonsen på telefonnumrena som är angivna. På två av dem svarar olika män som båda förnekar sin inblandning i historien, och en av dem slänger på luren.