Dagens gäst

Oh my GOD! Är DU The Moniker?

15 min

Bakom artistnamnet "The Moniker" som betyder just artistnamn, döljer sig inte bara den förre idoldeltagaren Daniel Karlsson. Mannen med de många namnen visar sig också vara en gammal danspartner till Lotta Bromé...

The Monikers popularitet sedan har hållt i sig. Efter schlagertävlingen som slutade med finalplacering i Globen gick Daniel bland annat rakt in på Svensktoppens andraplats, något The Moniker bestämde sig för att .

Men det finns fler skäl till att vi utbrister "Oh My God!"

The Moniker har dansat Lambada med Lotta en gång. Det hade hon men för Daniel Karlsson är det ett kärt minne, berättar han för Lotta.

Daniel är killen som sjöng låten "Oh my God" i Melodifestivalen 2011 och kom trea. Men när det var dags för finalen i Düsseldorf hängde han med sin tipsklubb istället och kollade på engelsk fotboll.

När han var med i Idol var det som Daniel men nu är det The Moniker som gäller.

Artistnamnet betyder smeknamn och har en koppling till hans älskade mamma som dog för tre år sedan i ALS.

- Hon var en ängel fast hon var människa säger Daniel och minns sin mamma som log med ögonen trots hon var förlamad i kroppen.

Även Daniels pappa är död och han tänker sig att hans föräldrar finns någon annanstans.

- För annars skulle ju allt vara meningslöst, säger Daniel till Lotta Bromé.

Debutplattan

Nu släpper The Moniker debutalbumet "Maktub" som betyder "Det står skrivet" på svenska. Det innehåller allt från ballader till rock och country. Daniel gör helt enkelt musik som han tycker är kul att göra.