Nyheter

Experten säker - "rånarna åker fast"

5:41 min

Nu är polisen säker på att rånarna fick med sig ett rånbyte från banken, men hur stort bytet var är fortfarande oklart. Men experten är övertygad om att rånarna inte kommer kunna hålla sig på fri fot särsklit länge.

- Någon kommer att läcka.

På onsdagen fortsätter spaningsarbetet efter de fyra män som rånade Handelsbanken i Flen med automatvapen igår.

Aftonbladets legendariske kriminalreporter Lennart Håård säger till P4 Extra att han är säker på att rånarna kommer att gripas.

Det är ett 30-tal poliser som nu är inblandade i sökningen efter rånarna. Det fanns relativt många vittnen vid händelsen, vilket gör att polisen har ett stort material att gå igenom.

- Det kan ta lång tid. Vi måste vända på alla stenar och inte fastna i något särskilt spår, säger Fredrik Wallén, presstalesman på polisen i Södermanland.

Trots det har polisen stora förhoppningar om att gärningsmännen kommer hittas.

- Det är ett begränsat antal personer som utför den här typen av rån, säger Fredrik Wallén.

Lennart Håård, före detta kriminalreporter på Aftonbladet håller med. Han är helt övertygad om att de fyra rånarna kommer att åka fast.

- Någon kommer läcka. Det är inte alls samma sammanhållning i den undre världen som förr, så går polisen ut med att man ger belöningar för information kan man få bra tips. Snacket går ju.

Det stora problemet är att detta är en gråzon för polisen, säger Lennart Hård i P4 Extra.