Ulrik Lindelöv, svenska grillandslagets lagledare. Foto: Grillfrämjandet
Nyheter

Bringan hetast i grill-VM

"Vi har ett bra lag i år"
2:14 min

Svenska grill-landslaget struntar i om det är säsong eller inte. Här grillas det året om. Och nu är de på väg till Tyskland där VM i barbecue går av stapeln. Hetast i år är en helt ny produkt i tävlingssammanhang.

Lotta Bromé pratar med Alingsås-krögaren och lagledaren Ulrik Lindelöv. Årets tema för mästerskapet är bringa.

- Jag har varit med i många år, men nötbringan är en ny produkt i tävlingssammanhang, säger Ulrik Lindelöv.

På söndagkväll får vi veta hur det skötte sig.

Sveriges Radiolyssnaren Andreas har receptet på en marinad som han säger passar utmärkt till skaldjur och fisk.

– Blanda matolja, soya, grillkrydda, färsk vitlök, färsk timjan och sambal olek. Därefter har du i pilgrimsmusslorna, räkorna och fiskbitarna och så får det ligga och dra i fyra-fem timmar sen har du en fantatisk fisk- och skaldjursmarinad, säger han.

Är det här någonting man vinner VM på?

– Det där kan du definitivt vinna VM på. Har du en egen hemmalagad aioli och en sallad med färskpotatis till, då går det hem!

Sveriges Radios nattprogram Vaken och P4 Extra tackar för tipsen och önskar grillandslaget lycka till nere i Tyskland!

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".