Bakgrund: Yannick Tregaro och Sjöbergs avslöjande

Yannick Tregaro är tränare i friidrottsklubben Öis och en av de som utsatts för Viljo Nousiainens övergrepp.

När Patrik Sjöberg avslöjade att hans före detta tränare Viljo Nousiainen hade utsatt honom för sexuella övergrepp som barn, berättade Yannick Tregaro att han varit utsatt för samma sak.

Yannick Tregaro var liksom Sjöberg höjdhoppare i friidrottsklubben Öis som ung, och tränades av Nousiainen. Nu är Yannick Tregaro själv tränare i samma klubb.

När Patrik Sjöberg gjorde övergreppen offentliga uppgav Öis-tränaren Per Crona att klubben inte vetat någonting om vad som hade pågått och att de var chockade över de nya uppgifterna. Men för några dagar sedan avslöjade Ekot att Öis hörde talas om Viljo Nousiainens övergrepp redan 2007.

Då anmälde nämligen en förälder till Per Crona att Nousiainen hade utsatt hans son. Per Crona berättade om saken för Yannick Tregaro, som lugnade honom och sa att han kunde släppa det. Ingen av dem gick vidare med saken.

Yannick Tregaro förklarar sitt handlade så här i Expressen idag:

- Jag tänker så här: Att Viljo var pedofil ser inte jag som en klubbfråga. Så jag ser inte att Öis har något ansvar gentemot mig eller någon annan som var drabbad. Det var Viljos eget fel. Och det speciella i det här fallet 2007 var att han redan var död, säger han.