Avspärrningar i Sköndal i södra Stockholm på tisdagseftermiddagen efter att ännu ett misstänkt explosivt föremål påträffats vid en lekplats i området. Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix

Oron stor i Sköndal

2:24 min

Oron är just nu stor i den lilla stadsdelen Sköndal i södra Stockholm. Förra veckan skadades en flicka i en explosion på en förskola. De senaste dagarna har flera misstänka sprängladdningar hittats mitt i ett bostadsområde bland lekplatser och parker. 

Radio Stockholms reporter Baris Kayan är på plats:

En 15-årig pojke är anhållen misstänkt för mordförsök alternativt grov misshandel för dådet på förskolan, han förhördes igår men nekar till brott. Idag säger polisen att misstankarna mot honom har stärkts.

Igår kväll satte polisen ut ett mobilt kontor i området för att kunna lämna ut information till oroliga i Sköndal.

Fanny Deckner, mammaledig och boende i Sköndal, tycker att det känns skrämmande att ha varit så nära en katastrof. Hon och hennes son lekte bara någon dag tidigare på just den lekplatsen där den 4-åriga flickan skadades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista