Dagens gäst

15 meter högt klätterträd i Alsings nya tv-program

2:03 min

I dagens intervju med Lotta Bromé avslöjade Adam Alsing detaljer om sin nya tv-show. Den är i samma genre som "Whipe out" och "Fångarna på fortet".

Alsing lovar stora scenerier och att det finns en twist som gör det roligare än att vinna pengar.

- I programmet finns bland annat en tävlingsgren som innefattar ett 15 meter högt klätterträd.

För några miljoner kronor står inte på spel och deltagarna ska inte behöva ta sig längre än till Frihamnen.

Egentligen vill Alsing inte avslöja några detaljer om programmet överhuvudtaget. Men efter en stunds lirkande berättar han ändå för Lotta att det inte heller rör sig om kändisar som tävlar mot varandra.

Vanliga människor ska klättra i träd i Frihamnen med andra ord.

12 år gammal debuterade Adam Alsing som diskjockey på ungdomsgården och därifrån var inte steget långt till att bli lokalprofil i Radio Värmland.

På 90-talet fick tv nys om denne entertainer och sedan dess har ha lett program som "Tur i kärlek", "Big Brother", "Jeopardy" och "Sveriges värste bilförare".

Hans mest seglivade succé är radioshowen "Äntligen morgon" i Mix Megapol. Men i höst är han en av tv3:s stora profiler med daglig talkshow och programledare för "Superstars"

- "Big Brother" är samma sak som 90-talets "Kär och galen".

Så säger Adam Alsing när han berättar om sin programledarkarriär hos Lotta Bromé i P4 Extra.

- Skillnaden i dag är väl att allt går ut live på nätet, menar han.

Och om Adam Alsing hade fått välja hade han till exempel kanske inte visat just sekvensen där en av de inlåsta deltagarna i Big Brother kissar i en annans väska.

- Men eftersom någon redan har sett det på nätet och det blir den stora snackisen så snabbt så får man ju visa det i alla fall, menar han.