Vardags gnocchi med renskav

Vardagsgnocchi med renskav

Så tillagar du vilt - tips i P4 Extra
7:52 min

Renskav, älgskav, hjortskav eller viltskav går alla lika bra att använda till denna enkla och supersmarriga rätt.

2-4 portioner

  • 1 pkt renskav ca 400-600g
  • 1 pkt potatis gnocchi
  • 2 st skalade lökar
  • 1 st skalad vitlök
  • 1 burk hela tomater + ca 1 dl vatten (skölj ur burken)
  • 1 msk oregano
  • 1 msk honung
  • 1 msk vinäger
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka basilika
  • olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

 Gör så här:

  • 1. Koka upp en kastrull med saltat vatten.
  • 2. Finhacka lök och vitlök.
  • 3. Bryn renskav i olivolja.
  • 4. Tillsätt lök, vitlök, tomater, oregano, honung och vinäger.
  • 5. Låt allt koka ihop i ca 10 minuter, rör då och då.
  • 6. Smaka av med salt och peppar.
  • 7. Lägg potatis gnocchin i det kokande vattnet och sjud dem i ca 2 min.
  • 8. Häll av vattnet och droppa på olivolja.
  • 9. Dags att servera! Toppa gnocchi och renskav med smulad fetaost och basilika.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".