1 av 3
Så här oskyldigt började älgfesten. Två kalvar och en ko hugger håller fest mitt i grannens trädgård. Peter Lundgren, Lindome
2 av 3
Plötsligt börjar det gå hett till på tomten.
3 av 3
En av kalvarna börjar sniffa kon i rumpan.

Älgarna hade trekant på tomten

"De visste att jag var där och såg på"
3:26 min

En lustig älskog utanför älgskogen, så kanske man skulle kunna kalla bilden som Peter Lundgren i Lindome fångade in med kameran i går morse.

Och inte var det någon speciellt diskret älskog i älgskogen heller - utan mitt i grannens trädgård.

Peter Lundgren visste inte om han skulle tro sina ögon när han såg tre älgar i liderlig formation helt ogenerat utöva sin kärleksakt på grannens tomt.

- De visste att jag var där och såg på, men de brydde sig helt enkelt inte, säger han till P4 Extra.

Enligt en älgexpert kan det finnas lite brunstlukt kvar trots att brunstperionden ska vara över nu. Något som kan ha varit den utlösande faktorn till älgarnas utspel i grannskapet.

Att älgar övar lite på varandra trots att de inte är riktigt könsmogna är alltså inget ovanligt. Det kallas för ett lekbeteende hos yngre älgar.

Men vem vet, det kanske blir älgbebisar till nästa år efter den lustfyllda älgsexakten. För om övningarna går så här bra så lär det knappast bli färre älgar till nästa kull som kommer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".