Foto: Anders Wiklund/Scanpix.
Amelia Adamo:

"Berlusconi är skojig och folklig"

"Är ingen typisk politiker"
1:49 min

Även om Silvio Berlusconi har lämnat in sin avskedsansökan åtnjuter han fortfarande ett stort förtroende på många håll i Italien. Amelia Adamo funderar:

Silvio Berlusconi har länge varit väldigt populär i Italien och är det fortfarande på många håll. Enligt Amelia Adamo, själv född i Italien, uppfattas han av många som rolig och "en man av folket" som har arbetat sig upp till den plats han är. Titti Nylander, mångårig korrespondent på Sveriges radio och Italienkännare, tror att folkets förtroende för honom fick sig en ordentlig törn när hans fru lämnade honom för ett par år sedan och det visade sig att han var intresserad av tonårsflickor.

- Inte ens i Italien där man inte tycker att otrohet är en big deal gillar man när 75-åringar tittar på tonårsflickor. Det är snuskigt var man än befinner sig, flikar Amelia Adamo in.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".