Ansjovissnittar

32 snittar

Ingredienser:

16 skivor formfranska

Fyllning:

  • 1 stor gul lök
  • smör till stekning
  • 2 msk tomatketchup
  • 10 ansjovisfiléer
  • 1 msk finskuren dill
  • salt och vitpeppar

Fyllning

:

  • 1 stor rödlök
  • 10 ansjovisfiléer
  • 1 msk finskuren gräslök
  • 4 msk färskost
  • salt och vitpeppar

Till garnering:

Dillkvistar

Gör så här:

Fyllning 1:

Skala och finhacka löken. Bryn den gyllenbrun i smör i en stekpanna på medelvärme.Ta av pannan från värmen och rör i ketchupen. Låt svalna. Finhacka under tiden ansjovisen. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.

Smaka av med salt och vitpeppar. Bred fyllningen på 4 skivor formfranska och lägg ytterligare 4 skivor på toppen och tryck till lätt.

Fyllning 2:

Skala och finhacka rödlöken. Finhacka ansjovisen.

Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Smaka av med salt och vitpeppar. Bred fyllningen på 4 skivor formfranska och lägg ytterligare 4 skivor på toppen och tryck till lätt.

Kantskär smörgåsarna och skär dem i fyra mindre trianglar vardera. Stek dem frasiga och gyllene på båda sidor i smör i en stekpanna.

Garnera med dillkvistar.

Källa: Mannerströms julkokbok / Norstedts förlag

Allt för julbordet:

Snittar. Foto: Mannerströms Julkokbok / Norstedts förlag
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista