Glazerade revben

12 portioner

Ingredienser

:

  • 1 kg kamben
  • 3 msk olja
  • 1 tsk malen ingefära
  • salt och peppar
  • Glaze:
  • 1 dl Kikkoman soja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk syltad ingefära
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • 4 msk honung
  • några stänk tabasco
  • salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Lägg kambenen i en långpanna och pensla dem runt om med oljan.

Krydda med salt, peppar och malen ingefära.

Stöt kanelstången och stjärnanisen i en mortel eller mixa i en kryddkvarn och blanda med övriga ingredienser till glazen,mixa i med en stavmixer och sila genom en finmaskig sil.

Pensla köttet regelbundet under tillagningen med glazen.

Kambenen är klara efter ca 2 timmar eller när de lossnar lätt från benen. Låt svalna och skär dem i bitar.

Vänd kambenen i resterande glaze. Värm dem innan servering.

Källa: Mannerströms julkokbok / Norstedts förlag