Köttbullar

Ca 40 köttbullar

Ingredienser:

  • 700 g blandfärs
  • 1 potatis av mjölig sort
  • 1 1/2 gul lök
  • smör till stekning
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk farinsocker
  • 2 msk koncentrerad viltfond
  • 1 msk Kikkoman soja
  • salt och peppar

Till garnering

  • timjan

Gör så här:

Koka potatisen och pressa den genom en potatispress.

Skala och finhacka löken, riv den sista halvan på rivjärn. Bryn löken i smör i en stekpanna så att den blir genomskinlig och får lite färg.

Blanda färsen med alla ingredienserna till köttbullarna.

Salta och peppra.

Stek en liten provbulle för att smaka av sältan.

Forma till runda fina köttbullar.

Stek dem i omgångar i smör i en stekpanna i ca 4–6 minuter tills de har fått fin färg.

Garnera med timjan.

Källa: Mannerströms julkokbok / Norstedts förlag