Rullsylta

10–15 portioner

Ingredienser:

  • 500 g rimmad fläsksida
  • 100 g syltad ingefära
  • 1/2 krm krossad kryddpeppar
  • 1/2 krm krossad vitpeppar
  • 1/2 krm malen nejlika
  • 50 g skivat späck
  • bindgarn

Gör så här:

Hacka den syltade ingefäran. Lägg fläsksidan med fettsidan uppåt, gör ett långt snitt under fettkappan längs med hela fläsksidan utan att skära hela vägen igenom, veckla upp fläsksidan så det blir ett stort »ark«.

Fördela kryddor, ingefära och späck över fläsksidan.

Börja att rulla ihop köttsidan och fortsätt med den feta delen så att den kommer ytterst.

Bind ihop med bindgarn till en fast rulle. Lägg rullen i en rymlig kastrull. Täck med kallt vatten och låt koka upp. Sjud i ca 1 timme.

Låt kallna i sitt spad.

Skär rullsyltan i tunna skivor.

Källa: Mannerströms Julkokbok / Norstedts förlag