Rätten friar Kikki Danielsson från knarkbrott

4:46 min

Kikki Danielsson fick på onsdagen domen, efter att hon åtalats för narkotikabrott. Tingsrätten valde att fria artisten.

- Man vet aldrig vad de hittar på de där jävlarna ... säger hon i P4 Extra.

Kikki Danielsson frias från alla anklagelser om att ha beställt narkotikaklassade preparat. Enligt åtalet ska hon ha beställt 240 narkotikaklassade tabletter och åklagaren yrkade på fängelsestraff.

I sin dom skriver Tingsrätten att Kikki Danielsson visserligen har erkänt att hon beställt sömnmedel på nätet men att hon inte har haft uppsåt att smuggla in narkotika i Sverige.

- Man vet aldrig vad de hittar på de där jävlarna. Det var ganska uppenbart vad åklagaren var ute efter. Att sätta en fjäder i hatten, och kan man göra det med en kändis som brukar sälja lösnummer passar man på och statuerar ett exempel, säger hon i P4 Extra.

Den enda efterräkningen för hennes oförsiktiga beställning av insomningstabletter från Indien blir nu att de narkotikaklassade preparaten förstörs i vederbörlig ordning.

För knark var det som Kickki Danielsson fick i paketet som upptäcktes av tullen och så småninom ledde till åtal, rättegång och åklagarens hot om fängelsestraff.

Men Hudiksvalls tingsrätt tror alltså på Kikki när hon försäkrar att hon inte är någon knarksmugglagare, och hon är nu förstås både glad och lättad över den friande domen:

Den folkkära sångerskan slipper nu påföljder och i P4 Extra säger hon till Lotta Bromé att hon är lättad.

- Nu ska jag ut och köpa mig något fint för att fira. Det blir nog ett par örhängen.