Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.
En hamburgare. Foto: Scanpix

Nu ska bästa burgaren koras

P4 Extra: Bästa burgaren koras i Hamburger-SM
4:02 min

Nu ska Sveriges bästa hamburgare återigen koras. På fredag är det dags i Kungsträdgården i Stockholm. I juryn för hamburger-SM sitter bland andra årets kock Klas Lindberg som delar med sig av sitt bästa burgarrecept i P4 Extra.

Hur gör du dina burgare?

Dela med dig av dina bästa recept du med i kommentarsfältet!

Klas Lindbergs recept på bästa burgaren

Välj grovt malet kött av högrev

Blanda i 5-10 procent varmrökt sidfläsk.

Smaksätt inte färsen utan salta och svartpeppra efteråt.

Brödet är viktigt - det ska vara frasigt, lite frasigt/krispigt.

En skiva god ost och slutligen tunt skuren gul lök.

Tänk tillbehör som proffsen

Man måste inte nödvändigtvis ha grönsaker.

 - Man ska inte underskatta enkelheten, säger Klas Lindberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".