1 av 2
Golnaz Hashemzadeh, 29, är ekonomistudenten som för åtta år sedan blev den första kårordföranden med invandrarbakgrund på Handelshögskolan i Stockholm. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
2 av 2
Lotta Bromé och Golnaz Hashemzadeh. Foto: Ann Molvidsson / Sveriges Radio

Golnaz Hashemzadeh - från stjärnskott på Handels till hyllad författardebutant

Dagens gäst i P4 Extra: Golnaz Hashemzadeh
19 min

I augusti kom Golnaz Hashemzadeh första roman, "Hon är inte jag", inspirerad av hennes egen uppväxt i Gustavsberg. En drabbande berättelse om en flicka som förvandlas till en prestationsprinsessa för att förverkliga sina föräldrars drömmar.

Golnaz Hashemzadeh, 29, är ekonomistudenten som för åtta år sedan blev den första kårordföranden med invandrarbakgrund på Handelshögskolan i Stockholm.

Hon gick ut med toppbetyg och spåddes en lysande framtid inom näringslivet men hoppade av karriärkarusellen och driver idag den ideella organisationen Investera Invest som jobbar med att stödja entreprenörer som verkar mot segregering och utanförskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".