Rå fisk på nytt sätt: Ceviche med friterade tortillachips

P4 Extra bjuder på ett recept på rå fisk på nytt sätt av Jonas Cramby.

Ceviche

  • 1/2 kg fast vit fisk av sushikvalité, t ex hälleflundra
  • 3 dl pressad limejuice
  • 1 silverlök
  • 2 färska chilis, t ex spansk peppar eller jalapeno
  • 1 dl gröna oliver
  • 1 stor tomat
  • 1 kruka korriander
  • 2 msk olivolja
  • salt

Gör så här:

  • Tärna fisken och låt den "tillagas" i limejuicen 30 - 60 minuter i kylskåp.
  • Är du en fegis så kan de ligga upp till tre timmar, men då är fisken helt genomtillagad (den blir det av lime).
  • Använd en rostfri skål eller glaskål.
  • Häll av limen och finhacka sedan grönsakerna och blanda i tillsammans med olivoljan. Smaka av med salt.
  • Ät inom en timme

Du behöver:

  • Friterade tortillachips.
  • Äkta majstortilla
  • Olja till fritering
  • Salt

Hetta upp oljan till typ 180 grader och skär tortillian i fyra delar. Fritera sedan ett par i taget tills de bli gyllengulna, men inte bruna och låt dem rinna av på lite hushållspapper. Salta.

Ur Texmex från grunden av Jonas Cramby

Mer texmexinspiration hittar du på Jonas blogg:

http://cramby.cafe.se/

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".