1 av 7
I den 37-åriga kvinnans lägenhet i Bergsjön i Göteborg hittades mängder av skelettdelar. Foto: Polisen
2 av 7
3 av 7
4 av 7
Skelettdelar utlagda på golvet i kvinnans vardagsrum skapar nästan ett komplett människoskelett. Foto: Polisen, förundersökningsmaterial
5 av 7
En av bilderna från skivan polisen hittade märkt "Nekro". Foto: Förundersökningsmaterial
6 av 7
Bilder från polisens förundersökning.
7 av 7
Revben funna i en plastlåda i kvinnans lägenhet. Foto: Polisen, förundersökningsmaterial

Skelettkvinnan inför rätta i dag - anser sig inte ha gjort något fel

"Hon verkar tämligen oberörd - visste inte att det var något fel"
4:17 min

Skelettkvinnan poserar med skallar på olika sätt, kysser dem, kramar om dem och bäddar ner dem i sängen.

- Hon har många intressen säger hon och trodde inte att det var något brottsligt med det.

På tisdagen började rättegången mot den kvinna som misstänks ha förvarat skelett hemma i sin lägenhet, och bland annat utfört sexuella handlingar med skeletten.

Men hon anser sig inte skydlig och trodde inte att det hon gjorde var brottsliga handlingar. Skallarna har hon haft på grund av sitt historiska intresse.

- Enligt åklagaren har skelettkvinnan ett extremt intresse för döden berättar Adam Samara direkt från Göteborgs tingsrätt.

Skelettvinnan står åtalad för brott mot griftefriden.

En läkare på rättspsyk i Göteborg har konstaterat att kvinnan inte lider av någon allvarlig psykiskt störning. Den åtalade kvinnan ska ju vittna nu under eftermiddagen och rättegången är planerad till tre dagar. Delar av den hålls bakom stängda dörrar.

Göteborgs-Posten skriver på tisdagen om att ett vittne inte längre vill vittna.

En av de tre kvinnor, väninnor till den åtalade, som skall vittna på onsdag ringde igår tingsrätten och meddelade att hon inte tänker komma: "Jag har ingen skyldighet att göra det", meddelade kvinnan, som fick besked att tingsrättens kallelse fortfarande gäller. Därmed kan hon komma att hämtas av polis till rättegången.

Australiska nyhetskanalen 9 News uppger att kvinnan ansvarat för en internetsajt som publicerat bilder från ett uppmärksammat australiskt rättsfall. Bilderna visade en halvnaken, illa tilltygad, mördad 12-årig flicka från en stad utanför Brisbane.

En polisutredning startade för att klargöra hur bilderna nått den svenska internetsajten men nådde aldrig längre än till en pseudonym som på olika forum kopplats till den nu åtalade kvinnan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".