Lördag 23 februari

Zazzi lär dig lyckas med schnitzel och lövbiff

6:23 min

Panerad lövbiff med ostgratinerad fänkål och rödbeta
Förberedelse 20 minuter
Koktid/ugnstid 40 minuter
4 personer

4-6 lövbiffar, ca 600 g
2 dl ströbröd
2 ägg
Smör och olja till stekning
4 färska rödbetor
1 fänkål
125 g mozzarella
1 dl färskriven parmesanost
Blandad sallad
Salt och peppar

Gör gärna så här
Koka rödbetorna i lättsaltat vatten i ca 40 minuter, skala och skär i bitar och lägg i en ugnsfast form. Koka fänkålen i lättsaltat vatten i 15 minuter. Skär i bitar, sprid över rödbetorna och ugnsgratinera med smulad/riven ost på toppen i 200 grader tills de fått fin färg. Häll ströbrödet i en skål och vispa upp äggen i en annan. Salta och peppra.

Vänd lövbiffen i äggblandningen och sedan i ströbrödet. Smält en msk smör och lite olja i en stekpanna och stek biffarna så att de får fin färg på varje sida. Servera biffarna med grönsakerna och lite gott lantbröd.

Saltinbocca alla romana (Så gott så det hoppar i munnen – salt in bocca!)
4 personer
Tid: 45 minuter

500 g kalvinnanlår (4 tunna skivor)
8 skivor parmaskinka
25 jämnstora salviablad till köttet + fritering
6 fasta potatisar
Smör till stekning
Olivolja till stekning, ev majsolja till fritering
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 krm peppar
1-2 msk smör
2 dl torrt vitt vin
Salt, peppar

TILLBEHÖR
Gott bröd

Gör gärna så här
1. Skala och skiva potatisen tunt på längden. Torka av med hushållspapper och stek i olivolja eller fritera i rikligt med majsolja tills de blir gyllene. Salta och peppra.

2. Skölj 12 salviablad, vänd dem i vetemjöl. Fritera i olja. Ställ in potatisen och de friterade salviabladen i 70-80 grader varm ugn medan du gör i ordning köttet.

3. Banka ut schnitzlarna, dela dem och lägg 1 salviablad och ½ skiva parmaskinka på varje. Fäst med tandpetare om det behövs.

4. Blanda mjöl med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i mjölet. Smält lite smör och olja, när det slutar fräsa läggs köttet i. Stek knappt 1 minut på var sida. Häll på lite av vinet och låt köttet ligga kvar i ytterligare 20 sekunder. Salta och peppra och tag upp från pannan.

5. Vispa ur pannan med resten av vinet och lite mer smör. Smaka av med salt och lägg tillbaka schnitzlarna så att de blir varma igen. Servera genast med den goda skyn, potatisen och den friterade salvian. Bryt gärna bröd till, såsa och njut.