1 av 2
Foto Jonas Ekströmer / SCANPI
2 av 2
ABBA vinner Melodifestivalen i Stockholm 1974 och gick vidare till i Eurovisionschlagerfinalen i Brighton, England, som de senare vann. Foto: Scanpix
Måndag 11 mars

Lyssna på Abba-Agnethas nya sorgliga kärlekslåt i P4 Extra

Exakt 13.05.41 i P4 Extra
Sänds kl. 06.00 - 06.03

"When you really loved someone" är en kärleksballad och den första låten som Fältskog släpper på 25 år.

Vad tycker du om nya låten - och vilken är din favorit? Lämna gärna en motivering och ett svar i kommentarsfältet.

När ABBA vann Melodifestivalen i Stockholm 1974 gick de vidare till i Eurovisionschlagerfinalen i Brighton, England, som de senare vann.

ABBA:s framgångar var som en saga. De lyckades slå i hela världen och blev en av de största skivsäljarna någonsin. Men slutet blev inte så gott som andra sagor.

Bråket mellan mellan ABBA och Stikkan Anderssons bolag Polar Music International om royalty slutade 1991 i en hemlig uppgörelse.

Är du nyfiken på att läsa mer om ABBA, deras kärlekshistorier och skvaller om varför gruppen splittrades har Carl Magnus Palm skrivit "ABBA the story" den första heltäckande biografin om den största svenska popgruppen genom tiderna.

Fråga

ABBA

Det har gått drygt 30 år sedan ABBA splittrades

Sommaren 2008 hade filmversionen av Mamma Mia! premiär och 2009 öppnar ABBA-museet i Stockholm.

ABBA - The Story är berättelsen om hur Agnetha, Björn, Benny och Anni-Frid erövrade musikvärlden, hur de båda kärleksparen i ABBA träffades och gifte sig - bara för att skiljas medan gruppen fortfarande stod på topp och hur gruppens ekonomiska framgångar ledde till oförsiktiga investeringar. 

Carl Magnus Palm (född 1965) har under de senaste 15 åren publicerat flera böcker om gruppen på engelska och ett bildverk på svenska. Han är världens främste expert på gruppen och arbetar bland annat som konsult åt skivbolaget Polar Music.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".