En chaufför på Eckerölinjen anklagas för segregering. Foto: Bertil Ericson Enevåg/Scanpix

Chaufför delade in resenärer efter hudfärg

"Jag vill be alla om ursäkt"
6:52 min

Samer Chatila separerades från passagerare med ett mer europeiskt utseende, när han tog bussen till Ålandsfärjan.
- Jag började koka, säger han till P4 Extra.

Händelsen inträffade i onsdags när Samer skulle åka till Åland med sin bror. På Cityterminalen i Stockholm separerade den ansvarige busschauffören passagerarna i två olika bussar. En för de med utländskt utseende, och en för de med ett mer nordeuropeiskt utseende.
- Jag tog väldigt illa upp. Jag började koka och mådde inte bra. Jag ville inte tro på att det kunde hända i Sverige, säger Samer Chatila.

Busschauffören, som arbetar på företaget People Travel Group, har stängts av. I Expressen hävdade han dock att anklagelserna om segregering är påhittade. Men köparföretaget Eckerölinjen är säkra på sin sak. De har fått in samma uppgifter från flera olika håll.

- Jag vill tydligt be om ursäkt till alla som känt sig diskriminerade. Jag hade aldrig trott att man skulle behöva reda ut en sån här sak, säger Eckerölinjens vd Tomas Karlsson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".