1 av 2
Lotta Bromé och Olle Ljungström.
2 av 2
Måndag 25 mars

Olle Ljungström glömmer bort att han blivit kändis

Olle Ljungström: "Jag har fruktansvärt dåligt minne"
4:09 min

I somras blev Olle Ljungström "folklig" efter sin medverkan i "Så mycket bättre". På måndagen tittade han förbi hos Lotta Bromé för att berätta varför nya plattan heter "Släng in en clown.

Olle Ljungström har ett förflutet i bandet Reperbahn och har sedan 90-talet haft en lysande solokarriär som påverkat och inspirerat många svenska musiker.

Just nu är Olle aktuell med skivan "Släng in en clown" som släpptes digitalt på måndagen.

- Jag har förvanskat "Send in the clowns", jag tyckte att lät roligt med "släng in en clown och jag såg nån bild framför mig som jag tyckte var skojig. Den skulle blivit ett omslag men det visade sig vara allt för komplicerat för att bli ett omslag.

Glömmer bort att han är känd

Att vara känd tycker han är "riktigt bra". Även om han glömmer bort det ibland.

- Jag har fruktansvärt dåligt minne, säger Olle till Lotta och påpekar att han har svårt att komma ihåg vilka han känner på riktigt eller om det bara är fans som är framme och vill kommentera något som han sagt i tv.

När han vill dra sig tillbaka är grannarna i Gräfsnäs bästa sällskapet.

- Jag har turen att kunna isolera mig när jag vill, säger Ljungström som bor på landet med sin flickvän.

Turnéstart 6 april

Men nu bär det snart ut på vägarna. För första gången sedan 2009 åker Olle på en för sina fans efterlängtad turné. Premiär blir det den 6 april på Lorensbergsteatern i Göteborg. Något han ser fram emot.

- Det ska bli kul, säger han till Lotta Bromé i P4 Extra.

MISSA INTE!

Olle Ljungström är Dagens Gäst hos Lotta Bromé måndagen den 15 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".