1 av 2
18 maj står finalen i Eurovision song contest i Malmö. Krista Siegrieds som tävlar för Finland med låten Marry Me träffade Lotta Bromé i P4 Extras studio. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
2 av 2
Måndag 15 april

Finlands eurovisionhopp Krista Siegfrids vill ha utlandskarriär + en pojkvän som går ner på knä

3:11 min

Krista Siegfrids tävlar för Finland med låten på Marry Me i Eurovision Song Contest. När hon träffade Lotta passade hon på att understryka att hon skrivit låten med mycket humor och glimten i ögat.

18 maj står finalen i Eurovision song contest i Malmö. Krista Siegfrieds som vann den finska versionen av melodifestivalen som heter   tävlar med låten Marry Me. På måndagen träffade Krista Lotta Bromé i P4 Extras studio.

- Jag blev ju känd genom "", säger hon till Lotta Bromé.

Nu hoppas Krista Siegfrids som är finlandssvensk att att hennes finalplats i Eurovision ska hjälpa henne både med att få en utlandskarriär och med att få pojkvännen att fria.

- Jag skrev låten åt min pojkvän för att vi varit tillsammans så himla länge och för att jag vill gifta mig med honom.

Att låten handlar om att Krista är redo att göra vad som helst för att få sin kille att fria är något hon fått kritik för. Men det tycker eurovisionfinalisten är helt fel.

- Men Lotta då måste jag få förklara bakgrunden. Jag är ju musiker och tjänar inte så bra så jag tänkte att han skulle fatta hinten och köpa ringarna, säger Krista och avslutar med att uppmana alla svenskar att rösta på henne i finalen.

Text och webb: Ronnie Ritterland P4 Extra

Nyfiken på vad Krista pysslar med fram till finalen - kolla in ->

Eurovision 2013 i Malmö

Artister från ett 40-tal länder deltar i 2013 års Eurovision song contest som avgörs den 14-18 maj.

Enligt Martin Österdahl, exekutiv producent för ESC 2013, bedömdes Friends arena som för stor och dyr.

Den nybyggda arenan i Solna rymmer 65 000 åskådare, Malmö arena knappt en fjärdedel så många med omkring 15 000.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista