1 av 2
2 av 2
Måndag 15 april

ABBA-Agnetha i ESC är för Björkman "Ett väldigt stort frågetecken"

3:56 min

Agnetha Fältskog är i dagsläget ett mycket stort frågetecken för Eurovision song contest i Malmö. Det sa Christer Björkman, tävlingens festivalgeneral när han medverkade i P4 Extra med Lotta Bromé på måndagen.

Det har gått snart 40 år sedan ABBA erövrade världen när de vann Eurovision song contest med sin Waterloo.

Nu är de två B:na tillbaka igen. Tillsammans med Dj:n Avicci har Björn och Benny skrivit öppningsnumret för finalen i Malmö.

- De här tre namnen binder ihop hela den svenska pophistorien, säger Christer Björkman i P4 Extra.

Festivalgeneralen är mycket nöjd med att ha fått med halva ABBA som nu ska inviga tävlingen. "We write the story" heter låten, som Christer Björkman beskriver som skräddarsydd.

- Den är skräddarsydd för vår vision och vår idé. Vi vill förena hela Europa och få folk att göra avtryck.

Det var Martin Österdahl och Christer Björkman som tillsammans kom på idén med att binda ihop Björn och Benny med Avicci.

- När jag presenterade idén sa de; "Jahapp, det var annorlunda men vad kul", citerar Christer Björkman Björn Ulvaeus och Benny Andersson för Lotta Bromé.

Men Lotta undrade också om det betyder att Agneta Fältskog inte får plats nu när båda två A:na i Abba och båda två B:na finns på plats .

- Vi får ta det upp till diskussion. Om det är så att Agnetha gärna vill vara med får hon så klart gärna ringa, sa Christer Björkman i P4 Extra.

Att ställa frågan om Agnethas medverkan är relevant eftersom Abba Agnetha ju släpper sin nya CD samma vecka som finalen inleds i Malmö.

- Många hoppas på att få se henne på scen. Men kommer hon, frågade Lotta igen och bad Christer Björkman se henne i ögonen när han svarade.

Christer Björkman som hade svårt att inte skratta när han fick frågan svarade till slut att:

- Jag tittar dig i ögonen Lotta. Men det finns inget svar på det.

Men Lotta Bromé gav sig inte och tyckte att Christer Björkman försökte glida undan med blicken när han svarade.

- Det gör du inte alls det, nu tittar du ner i bordet igen, säg ja eller nej sa Lotta. Kommer Agnetha Fältskog stå på scnenen när det är dags för eurovisonfinalen i Malmö.

Så här svarade festivalgeneralen till slut:

- Det finns många frågetecken att reda ut innan vi är framme vid sändning ska du veta och det där skulle jag säga i så fall är ett väldigt stort frågetecken.

Om Agnetha Fältskog medverkar i ESC på något sätt återstår alltså att se.

- Snacka om att det kommer bli ett stort utropstecken sedan, sa Lotta Bromé och uppmanade lyssnarna att avgöra själva om hur det blir med det.

Text och webb: Ronnie Ritterland P4 Extra

Fråga

Eurovision 2013 i Malmö

Artister från ett 40-tal länder deltar i 2013 års Eurovision song contest som avgörs den 14-18 maj.

Enligt Martin Österdahl, exekutiv producent för ESC 2013, bedömdes Friends arena som för stor och dyr.

Den nybyggda arenan i Solna rymmer 65 000 åskådare, Malmö arena knappt en fjärdedel så många med omkring 15 000.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista