1 av 2
Foto: Scanpix
2 av 2
Grafik: Liv Widell
Tisdag 16 april

Boston: Margaretha hade precis passerat mållinjen när det small

Svenska Margaretha Borring hade precis gått i mål och skulle hämta sina kläder när det small. Det var ljudet av de två sprängladdningar som exploderade vid målgången på Boston maraton i USA bara några hundra meter bakom henne.

Margaretha Borring var på väg för att hämta sina kläder efter loppet och stod och pratade med två amerikanare när hon hörde smällarna.

- Det blev så tyst, det var nästan det som var mer märkbart än smällen, säger hon i till Sveriges Radios nattreporter och programledare Peter Sundberg.

Hon berättar att hon hörde att det kom två smällar efter varandra.

- Man tänkte att det var nog inte så farligt att det var någon gasläcka eller något sånt. Folk började röra sig direkt därifrån. Det var ganska lugn stämning, säger Margaretha Borring.

Till Vakens reporter och programledare Peter Sundberg sa Margaretha också att hon snabbt fick hjälp att ta sig från platsen av funktionärerna.

Chocken började komma när hon började leta efter sin man. Margaretha blev orolig efterson hon visste att han hade stått och tittat på loppet.

- Jag gick tillbaka ett kvarter parallellt med målgången där man möter upp sin familj. Jag hade ingen telefon på mig och jag visste inte om han var ... hel och välbehållen.

Så snart Margaretha Borring hittat sin man valde hon att lämna platsen. Nu håller de sig tillsammans på hotellet.

- Det kör bombbilar utanför och vi har blivit ombedda att inte lämna hotellet, säger hon.

Men nu längtar hon mest därifrån.

- Man vill bara hem, vi är tacksamma att vi inte var vid målgången när det hände och tänker på alla de som var vid fel ställe.

Reporter: Peter Sundberg
Text och webb: Ronnie Ritterland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista