P4 Extra 2 februari

Många sitter i dagarna med resebrochyrer och planerar sin semester och bestämmer var man ska åka.  En sak man kan fundera över är vilka stereotyper som finns i resekatalogerna. Skrynkliga gubbar och vita kyrkor i Grekland, ölskum i Österrike, man prutar i Marocko,äter sniglar i Frankrike och tar siesta i Spanien. Idag pratar vi med Klas Grinell som doktorerat i ämnet : ”Hur vi säljer världen”.

Påven Johannes Paulus den II:e lades in på sjukhus i natt  Men det är ingen fara meddelade man från Vatikanen på förmiddagen idag. Kjell Albin Abrahamsson vet mer hur man reagerat i Polen.

Veckopeng och månadspeng, en ständig källa till gräl och bråk i många familjer. Förra året fick svenska barn och ungdomar totalt 4 miljarder kronor i fickpengar. Finansförbundets förhandlingschef kommer hit och ger råd om hur man ska förhandla .

Rohypnol eller roppe som det också kallas är ett sömnmedel, men också en partydrog som tillsammans med alkohol verkar kunna förvandla unga flickor till mördare. Vad händer i kroppen och huvudet när alkohol och rohypnol blandas.

Dessutom kollar vi vad  Lotta Engberg, Spahotellet i Tällberg och Håkan Eng har för sig.

Detta är P4 idag!