P4 Extra 9 februari

Alpina VM i Italien har fått ställa in dagens lopp eftersom de italienska tv-medarbetarna strejkar. Dessutom är Anja sjuk. Vi ringer upp våra radiokillar på plats och tar tempen.

Idag meddelar Högsta Domstolen om man kommer att ta upp fallet med den 13-åriga Motalaflickan som utsattes för sexuella övergrepp av flera män i en lägenhet i Motala. Tingsrätten dömde för grov våldtäkt, men Göta hovrätt mildrade till sexuellt utnyttjande.
Vi pratar med flickans far om hur Högsta Domstolen väljer att göra. Vi pratar också med Madeleine Leijonhufvud, professor i straffrätt, om fallet och om den nya sexualbrottslagen som är tänkt att träda i kraft i april.
HD skulle ha bestämt sig tidigare idag, men precis innan sändning meddelade man att beslutet inte tas förrän klockan 15 i eftermiddag.

Vi pratar också om hur viktig fredstrevaren mellan Israel och Palestina är som togs i går. Palestinierna lovade ett stopp för intifadan, det folkliga upproret, och israelerna lovade att stoppa all militär verksamhet. Men hoppet i den konflikten har tänts förr, hur mycket ska man tro den här gången?

Carl-Jan Granqvist, den glade gamängen, kommer hit och snackar snabbmat, och annat smått och gott.

2,2 ton tuggummi kastas på gatorna i Malmö varje år. Tuggat och kletigt ligger det där. Tuggummiskatt kan lösa problemet, säger Rickard Szymszack som vi ska prata med.

Som vi säger här på P4 extra: HÅLL I HATTEN PERSSON!