Göran Hägglund i Sveries radios barack. Foto: Håkan Sjöquist
Almedalen 2013

Kanske, kanske, kanske blir det ett till jobbskatteavdrag

Göran Hägglund (KD): "Utspelen kommer ikväll"
8:48 min

Dagens gäst är Göran Hägglund (KD) som inleder Almedalsveckan. Hans parti ligger på gränsen att åka ut ur riksdagen men när P4 Extra pratar med honom låter han hoppfull - men kan inte lova något.

– Har vi utrymme i budgeten nästa år vill jag införa ett femte jobbskatteavdrag och sänka skatten för pensionärer, säger Göran Hägglund (KD).

Finns det verkligen underlag för det?

– Det måste man hela tiden väga av. Det viktigaste är att vi på ett ansvarsfullt sätt hanterar ekonomin och inte lovar mer än vi kan hålla.

Så du menar mer "kanske, kanske, kanske"?

– Ja.

Göran Hägglund (KD) är förutom partiledare även socialminister. Sjukvården har länge varit i hetluften, med protester från såväl läkare som sjuksköterskor och patienter.

– Oavsett vad som mäts är Sverige bland de bästa i världen, men patientsäkerheten är en sådan sak som måste bli bättre. Multisjuka slussas genom vården utan helhetsbild, säger Göran Hägglund.

Runt om på sociala webbforum säger folk att "staten måste ta sitt ansvar".

– Det är en fråga om resultat, inte huvudmannaskap.

Kristdemokraternas profilfråga inför valet 2014 säger Göran Hägglund är barn och ungdomars uppväxtsituation med fokus på arbetslöshet, bostadsbrist och psykisk ohälsa.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".