P4 Extra 14 februari

Ovädret är över oss igen. Jag undrar vad Sydkraft kommer att kalla den här vintern 2005? Kommer den kanske heta, den förbannade vintern 2005.Tydligen har Sydkraft planer på att byta namn till E.ON. Men man säger att man väntar med namnbytet till allt med stormen är klart.Vi pratar med Sixten Svensson som startat Elupproret  och Sydkraft i dagens P4 Extra.

Idag ser vi också hur kriminaliteten blir grövre och slår mer mot privatpersoner.Samtidigt som brotten blir mer brutala och personligt inriktade med t e x. gisslantagningar så ökar säkerheten på banker och i affärer. Vi pratar med en f.d tjuv och kriminell, men också med kriminologer och säkerhetsexperter om den märkliga spiralen med ökad säkerhet och grövre brott.

Och alla som suttit i ett omklädningsrum med killar vet vilken typ av jargong det är som frodas där. Är det frukten av det som gör att hockeykillarna bryter mot alla regler, går ut och raggar upp en ung kvinna och har sex med henne kvällen innan match. Nu är utredningen om grov våldtäkt helt nedlagd men man undrar ändå varför.Hur tänkte de om de nu tänkte överhuvudtaget.

Det är Alla Hjärtans Dag. En ganska ojämlik dag där alla killar förväntas köpa praliner och rosor till sina hjärtans kära.I Saudiarabien där har man tagit steget ut och förbjudit Alla Hjärtans Dag, förbjudit rosor. Varför får du reda på av vår reporter Christer Fridén .

Detta är P4 Extra idag!