AP Photo/John Raoux/Scanpix

Explosionerna i Florida

4:37 min

I natt skakades stora delar av staden Tavares i Florida av en explosion när över 50000 gasbehållare, som man till exempel använder till gasolgrillar, sprängdes i luften. Bilder från jätteexplosionen kablades ut under morgonen.

Boende inom ett par kilometers omkrets från fabriken evakuerades när himlen över Lake Dora lystes upp av starka ljussken och stora rökmoln bolmade upp. Ingen av de ca 25 som arbetade i byggnaden vid tillfället saknas men flera är förda till sjukhus, vissa med allvarligare brännskador, och för två är tillståndet kritiskt.

I byggnaden förvarades drygt 50000 propangasbehållare på 20 kg styck och räddningsarbetarna hade mycket svårt att närma sej området för att bekämpa elden eftersom risken för fler explosioner var överhängande.

Med tanke på vilken katastrof det hade kunnat bli så verkar det ändå gått väl, säger Tavares borgmästare Robert Wolfe till Orlando Sentinel. Att explosionen inträffade sent på kvällen är en bidragande orsak till att katastrofen inte blev större.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista