P4 Extra 18 februari

Det är fredag och P4 Extra sänder från Radio Sjuhärad i Borås.

Yoko Ono, Enzo Ferrari, Ted Gärdestad och John Travolta har födelsedag och vi andra har snart helg. I Linköping förbereder man sig inför schlagerfesten, den andra i ordnigen Vår öronmärkte schlagerkille heter Alexander Hammarlöf får berätta hur det står till.

I Spanien folkomröstar man som första EU land om den nya grundlagen, den nya konstitutionen och det verkar blir en promenadseger för JA sidan. Många röstar blint ja och man undrar hur många som blint skulle rösta nej i Sverige om det var folkomröstning om samma sakfrågan är också vilket tryck de kommande folkomröstningarna i Europa kommer att sätta på Sverige att folkomrösta- Ett Sverige med politiker som fortfarande slickar sina sår efter EMU omröstningen 2003.

Inför årets fotbollssäsong har Elfsborg i Borås skrapat ihop 10 miljoner kronor för att köpa hem Anders Svensson till sitt gamla pojkrum .dessutom satsar man stort på ny arena.Hur viktigt är det för ett område och vad ger det tillbaka.

Carl Johan De Geer, denna renässansmänniska- en uomo universale som kan mycket om mycket. Han är fotograf, filmare,bildkonstnär, författare, scenograf och trombonist.Han gästar vår studio idag och talar också om vad Borås har för plats i hans hjärta.

Detta är P4 Extra idag!