1 av 3
Ton i ton ska det vara, mycket mörka färger enligt Claes Juhlin. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio.
2 av 3
Claes Juhlin visar den nya sortens dunjacka, som en kavaj. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio.
3 av 3
Eller blått leopardmönstrat som också är helt rätt i höst. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio.

Dunjackekostymer och blå leopard är höstens herrmode

5:37 min

Mycket mörka färger och kläder som går ton i ton är höstens trender i herrmodet. Dessutom dressade plagg.  Claes Juhlin, modechef på tidningen King har kollat in höstmodet.  

– Det är en väldigt, väldigt dressad trend. Jag har med mig en kritstrecksrandig kavaj i ull som finns på både på herr och dam. Det ser mycket av. Den jag har med mig kommer vara grå. Det är klassiska färger. Vill man bygga på mer så är en annan trend i höst ton i ton med matchning. Att man har en grå stickad tröja under en grå kostym, har man blått har man tre eller fyra olika nyanser av blått, säger hit Claes Juhlin, modechef på tidningen King.

– Den andra trenden är funktionsplagg, en hybrid. Mycket funktion i mer dressade plagg. Det är en blandning mellan en kavaj och en dunjacka. Sport och funktion går hand i hand mer vanligt. Every day mode. Det kommer vara en väldigt väl sittande dunjacka men i form av en kavaj. Det är en stor trend att man ser väldigt mycket den här typen av plagg. Modevarumärken gör sportplagg och sportmärken gör modeplagg.

Men det är fortfarande kanaler, men bredare kanaler?

– Ja, men själva jackan har en nättare siluett, jämfört med den mer bulliga jacka som man har i skidbacken.

Och sedan har du med dig en leopardmönstrad skjorta...?

Ja, nu vrider sig säkert många lyssnare men det är en skjorta som är lite mer mörkblå leopard, lite ton i ton. Det är för att beskriva mönstertrenden. Har pratat om mönster båda gångerna, det är något som vi gång på gång kommer att se under flera år, säger Claes Juhlin.

Skulle du kunna ha den själv?

– Jag har faktiskt en liknande på ett dop.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista