1 av 3
Polisen vädjar nu om hjälp att lösa dubbelmordet. Foto:Adam Ihse/Scanpix.
2 av 3
Polisen har spärrat av platsen för dödskjutningarna i Biskopsgården. Foto: Helena Sällström/Sveriges Radio.
3 av 3
Lars Öjelind.Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio.

Polisen vädjar om hjälp för att lösa dubbelmordet i Göteborg

8:03 min

Igår kväll sköts två unga män till döds i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg. Männen var kända av polisen sedan tidigare och det här var den 27:e gången i år som det utbröt skottlossning i Göteborg.

– Jag hörde alla de här skottlossningarna igår. Det var riktigt skrämmande, säger ett vittne. Det kom flera ambulanser och helikoptrar.

Sven Ahlbin vid Göteborgspolisen säger att det var många skott som avlossades från långt håll rätt in bland människor. Det känns fullkomligt vanvettigt. Vi måste få ett stopp på detta och det klarar vi inte med egen kraft. Människor som vet något om dessa konflikter måste berätta för oss, men det är en väldigt tyst värld det här, säger han.

Lars Öjelind vid Rikskriminalen som är expert på kriminella gäng och han säger att det förekommer mycket vapen i dessa kretsar. Det är självklart att de som är måltavlor för detta våld inte är ”vanliga människor” men risken finns ju att oskyldiga träffas om man skjuter på varandra, säger Lars Öjelind.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista