P4 Extra 23 februari

I morse anlände George Bush till Mainz för att träffa Gerhard Schröder. Ett möte som fått enorma konsekvenser för invånarna i den lilla staden. Man har bland annat svetsat igen en hel massa brunnslock i gatorna.

Idag berättar vi också om varför alkoholdrickandet är farligare för oss nordbor än för sydeuropéer. Även om ökningen stiger lika mycket så blir konsekvenserna större här i Norden. Det låter väl märkligt men du får reda på varför i dagens P4 Extra, som också konstaterar att alkoholen är en dold bov som ligger bakom långtidssjukskrivningar och förtidspensioneringar.

TV-programmet CSI om kriminaltekniker som löser mordfall har utlöst en lavin av intresse. I USA har det smugit sig in i rättsalarna så att juryn blint tror på de tekniska lösningarna. Här i Sverige har det blivit skolämne.

Dessutom kommer den tatuerade chilenaren som är lika populär som presidenten i sitt gamla hemland - Mendez.

Regeringens fängelseutredare Björn Eriksson som tidigare i månaden lade fram sin undersökning om hur vi ska ta hand om våra värsta kriminella, testade själv fängelsernas säkerhetsrutiner genom att ta med sig en fällkniv in på olika anstalter i Sverige. Hör Björn Eriksson berätta om varför han gjorde testet.

Vi tar också tempen på schlagerstaden Skellefteå - Alexander Hammarlöf rapporterar direkt.

Detta är P4 Extra idag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".